VR Experience

editing in 360 graden, hele vette ervaring, meer daarvan!

bron: terredeshommes.nl

Wereldwijd leven naar schatting 5,5 miljoen kinderen als slaaf. Ze worden veelal gedwongen te werken op het land, in de industrie, in de prostitutie of in het huishouden. Fysiek geweld, intimidatie, chantage en seksueel misbruik komt daarbij op dagelijkse basis voor.

Met virtual reality wordt de kijker deelgenoot van de uitbuiting van het 12-jarige meisje Amani door een Keniaans middenklasse gezin. Haar leven bestaat uit huishouden, het verzorgen van de kleine kinderen van het gezin en het ondergaan van fysiek geweld, intimidatie en seksueel misbruik. In deze virtual reality film staat de kijker ineens midden in het gezin dat Amani als huisslaaf houdt en wordt de alledaagse onvrijheid, de intimidatie en het misbruik beter invoelbaar dan ooit. Download de app en bekijk de film!

Dit is de platte versie van onze Virtual Reality ervaring gemaakt voor de Oculus Rift en Google Cardboard. Deze film maakt gebruik van de nieuwe 360 graden video player van Youtube en is het beste te bekijken in Chrome op desktop.

de beleving in VR is echt heel tof en niet te vergelijken, maar dit geeft een goed beeld:

Klik en sleep in de video en kijk om je heen!

en de making of:


Recent Posts
Archive